Du har inga samlade produkter

Search Advanced Close

Fördjupningskurs i säkerhet och underhåll av lekplatser

Kurstillfällen under hösten 2022:


v. 46, 15.16 november


Klicka här för att anmäla dig

Kursledare:Tove Due
ASM Nordic

 

 Janne Wahlstedt
Säkerhetschef

Om kursen

I denna kurs bygger vi vidare på de kunskaper du tidigare fått i HAGS Academy – grundkurs. Du behöver ha grundläggande förkunskaper om lagar och regler. Kursledare är HAGS säkerhetschef, Janne Wahlstedt, certifierad besiktningsman med 35 års erfarenhet av att arbeta med utemiljö och säkra lekplatser. Janne är en omtyckt föreläsare som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. OBS! Senast 2 veckor innan kursstart ska du skicka in minst två rapporter från kontroller eller besiktningar som du har utfört själv eller i grupp. Protokollen som skickas till: j.wahlstedt@hags.com får inte vara äldre än från 2020.

Kurslitteratur är Svensk Standard SSEN-1176: Lekredskap 2020, utgåva 8. Om du inte har tillgång till den senaste utgåvan kan du beställa den här på vår hemsida.


Vår målsättning är att du, efter kursens slut, självständigt eller i grupp kan utföra funktionskontroller samt ha förståelse av hur en årlig säkerhetsbesiktning av lekredskap utförs. Du har stor kännedom om hur SSEN 1176 samt lagar fungerar och tillämpas gällande säkerhet på lekplatser. Du kan tolka och delvis upprätta en rapport för kontroller och besiktningar, samt har god kännedom om krav och rutiner för drift- och underhåll av lekplatser.

 

Kursens innehåll:

  • Gällande svenska lagar och regler för lekplatser.
  • Praktiska och teoretiska moment för att utföra besiktning av lekplats.
  • Fördjupande kunskaper om provsondernas användning.
  • Att förstå och kunna utföra riskanalyser, samt att skriva besiktningsrapporter.
  • Förstå vikten av att arbeta med drift och underhållsrutiner, samt att söka och kunna förstå information vid gestaltning och projektering av lekmiljöer.
  • Att kunna tolka och förstå innehåll i testrapporter för stötdämpande underlag.

 

Dag 1: HAGS huvudkontor i Aneby kl. 10:00-17:00
Dag 2: HAGS huvudkontor i Aneby kl. 08:30-16:00

Pris: 8 900 SEK exkl. moms. 

Övernattning och mat ingår inte i priset ovan. Se förslag på var du kan boka boende i och runt Aneby längst ner på denna sida.

Vill du bli certifierad besiktningsman?
HAGS Academy utför inte några certifieringar. Om du önskar bli certifierad besiktningsman för lekredskap, kontakta SERENO Certifiering AB:
Mail: sereno@certifiering.se
Telefon: 08-556 953 30

Förslag på boende:

Aneby Pensionat Fawlty Towers 1,5 km  
Aneby Camping / Stugor 5,5 km  
Eksjö Eksjö Stadshotell 24 km  
Nässjö Hotell Högland 25 km  
Tranås Badhotellet 31 km  
Jönköping Flertal hotell finns i stan 45 km