Search Advanced Close

To find product downloads simply click on one of the options above and then use the search form displayed to find all the documents associated with your search.

 

Search Advanced Close

Du har ännu inga favoriter

Search Advanced Close

Innovative MUGA in Finchampstead, United Kingdom

HAGS worked in partnership with Wokingham Borough Council to develop an innovative Multi- Use Games Area (MUGA), aimed at tackling inactivity, encouraging community spirit and promoting the practice of different sports for all ages and abilities.

2017-05-12 10:59:00

Fallstudie detaljer

Outdoor Gym, Charlotte Corday stadium, Mondeville

The project was spearheaded by Paolo Boulent, director of Mondeville city council' sports department and ex-professional athlete, and is part of a wider programme launched by the council to improve the city's sports provision and encourage the residents to work out regularly.

2017-05-12 10:30:00

Fallstudie detaljer

Multi-Play Unit with Integrated Shade, Marseille, France

This Alanis UniPlay unit and UniMini Eima have been installed in a holiday camp in Marseille. The two multi-play units cater for a broad age range and extra protection against the sun is provided on the Alanis structure. Test copy.

2017-05-08 09:52:00

Fallstudie detaljer

Get more inspiration from other installations all around the world

Visa alla referensobjekt
Search Advanced Close

Om HAGS

HAGS utvecklar, tillverkar och säljer produkter för lek och rekreation. Som en del av världsledande Play Power erbjuder vi produkter inom lek, sport & fitness, park & stadsmiljö, marint & bryggor samt produkter för solskydd över hela världen.

Vår historik

HAGS grundades i Sverige år 1948. Vårt uppdrag var att göra världen till en bättre plats genom att tillverka redskap för utomhuslek för barn. Vårt uppdrag är detsamma än idag vilket visar sig i dagens produktsortiment som vi.

 • 1948

  HAGS grundades 1948 av Sven Hultgren, Nils Andersson och Rune Gustavsson, och namnet kommer från deras efternamnsinitialer.

   

 • 1950

  Under 1950-talet fokuserade HAGS på design, funktion och tillverkning. Vi började också utveckla våra möbelprodukter för parker och stadsmiljöer.

   

 • 1960

  Under 1960-talet började HAGS använda hållbara material och stål. Samarbeten inleddes med välkända industriformgivare.

 • 1970

  Sedan 1970-talet har HAGS samarbetat med landskapsarkitekter, produktformgivare och experter på pedagogik, och vi tog även in naturliga material och färger i våra produkter. Under samma decennium utvecklade vi också våra första produkter för vattenlek.

 • 1980

  Vårt unika modulleksystem, UniPlay, utvecklades under 1980-talet. UniPlay ger möjlighet till många kombinationer och är fortfarande vår mest populära produktserie.

 • 1990

  UniPlay gjordes om för yngre barn under 1990-talet och nylanserades som UniMini.

 • 2000

  HAGS forsknings- och utvecklingsavdelning utökade produktsortimentet betydligt vid sekelskiftet. Vi lanserade Agito, ett innovativt leksystem för multilek, och vi började ta fram utomhusprodukter för träning och fitness.

 • 2010

  HAGS förvärvade SMP Ltd på 2010-talet. SMP är ett brittiskt företag känt för sina hållbara stålkonstruktioner. SMP lanserade produktserierna NRG, Nexus och Arena plus flera traditionella och dynamiska produkter för lekplatser.

 • I dag...

  Idag är HAGS marknadsledande på innovativ design och leksystem. Vårt sortiment är större än någonsin och våra kunder har mängder av produkter att välja emellan. Vi har byggt en särskild tillverkningsanläggning i Polen och vår berättelse fortsätter...

 • 1948
 • 1950
 • 1960
 • 1970
 • 1980
 • 1990
 • 2000
 • 2010
 • I dag...

Välkommen till HAGS värld

Vi har kontor i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Frankrike och Danmark samt ett globalt nätverk av distributörer. Under 2017 flyttade tillverkningen till en ny funktionsbyggd fabrik i södra Polen. Design & Utveckling, Sälj & Marknad, Support & Ekonomi finns kvar i Aneby.

Vårt mål är att vara kundens förstahandsval. Det når vi genom att hålla högsta kvaltiet när det gäller produkter, tjänster och prissättning. Vi engagerar oss i att tillsammans med våra kunder planera den bästa möjliga mötesplatsen!

Våra värderingar

Säkerhet

Analyser av allvarliga olyckor på lekplatser visar att de flesta olyckorna inträffar på lekutrustning som inte uppfyller säkerhetskraven. Det är anledningen till att vår produktutveckling är baserad på internationell forskning och säkerhetsstandarder.

SS-EN 1176: Den Europeiska standarden för lekredskap EN 1176 är den säkerhetsstandard som vi på HAGS anpassar våra prdoukter efter. Ända sedan det funnits tillämpbara standarder har HAGS anammat dessa som en lägsta nivå, för utveckling och framtagninga av produtker vad gäller desgin, funktion, lekvärde och säkerhet.

SS-EN 16630: Alla våra fitnessprodukter konstrueras och tillverkas i enlighet med europeiska säkerhetsstandarder för permanent installerad fitnessutrustning utomhus. En nyligen publicerad standard ger ett antal specifika krav för utrustning av den här typen, inklusive väl fungerande instruktionsdekaler för användarna.

SS-EN 15312: Våra produkter för fritt tillgänglig multisportutrustning uppfyller gällande Europastandard. Detta innefattar användarskydd mot att fastna, samt kontroll av belastningskraven på alla delar av enheten.

TUV: The GermanTechnischer Überwachungs-Verein (TÜV), har världens mest omfattande och välfungerande provnings- coch godkännande procedur. Det är däför vi är stolta när vi säger att all lekutrustning från HAGS har godkänts av TÜV.

Kvalitet

Sedan HAGS startade år 1948 har kvalitet varit en nyckelprincip inom vår företagskultur. Vi strävar efter att gge kvalite i allt vi gör. Vi är sedan många år certifierade enligt ISO 9001.

Ladda ner HAGS ISO-certifikat

Download HAGS ISO certificate

Hållbarhet

HAGS använder endast kvalitetsmaterial. Vi kan därför erbjuda garantier som gäller under lång tid.

Innovation

Vi strävar efter att utveckla unika produkter som möter efterfrågan från våra kunder och användare. Vi tänker ständigt på hur vi kan förbättra vår produktportfölj. Vi samarbetar med experter i branschen och vi får god respons från våra användare för att säkerställa att vi erbjuder våra kunder de bästa produkterna på marknaden.

Lek för alla

Vi vill att allt skall vara tillgänligt och att alla skall ha tillträde till en lekplats eller annan mötesplats utomhus. Detta tar vi hänsyn till när vi utvecklar våra produkter.

Ansvarsfullt företagande

På HAGS tar vi miljöfrågr på mycket stort allvar. Vi har som målsättning att tillverka och sälja våra produkter på ett för miljön så skonsamt och förnuftigt sätt som möjligt. Vi vill med de resureser vi har bidra så lång det är möjligt till att våra barn och barnbarn och deras barn i generationer framåt kan få leka och umgås i en hälsosam miljö.

Hur bidrar HAGS till en bättre miljö?

På HAGS arbetar vi systematiskt och kontinuerligt för att reducera företagets och våra produkters miljöpåverkan. Till vår hjälp att välja rätt material eller produktionsmetod, optimera logistik eller reducera vår energiförbrukninga har vi ISO 14001 som vi certifierades med första gången 1997.

Att ställa krav på oss själva, på våra leverantörer och andra samarbetspartners är en viktig del i vårt arbete. Vi väljer våra material mycket noggrant när vi skapar och tillverkar våra produkter. De måste kunna återanvändas, tillverkas och transporteras utan att kompromissa med hållfasthet och hållbarhet.

Träskydd

Vårt datoriserade sågverk optimerar kapningen av virket och minskar spillmaterialet betydligt. Genom installationen av dessa datoriserade program uppskattar vi att 100 tallar och 100 björkar sparas varje år.

Liknande materialbesparingar har gjorts genom ”fingerskarvning” av råmaterialet. Hållfastheten i fingerskarven är högre än i själva virket. Med den här metoden uppskattar vi att 600 träd sparas varje år. Allt trä som används vid tillverkning av HAGS-produkter levereras från FSC-certifierade leverantörer.

Stål

Vi är medvetna om att bearbetningen av stålprodukter kan innebära stor miljöpåverkan. Vi har därför investerat kraftigt i lösningsmedelsfria ytbehandlingsprocesser där vi använder pulverlack. Därmed får våra stålprodukter alltid en höghållfast yta som ger betydligt lägre miljöpåverkan än traditionella lösningsmedelsbaserade processer. Vi står också bakom principen att stålprodukter återvinns när deras brukningstid är över.

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster täcker in allt från planering till villkorsanalys och underhåll. När du väljer en lösning från HAGS får du hjälp av en kunnig HAGS-representant som har lokalkännedom och är väl bekant med vardagslivet och fritidsverksamheten i området.

Så här arbetar vi:

 • Du träffar en specialutbildad rådgivare för en preliminär diskussion där du beskriver projektet, inklusive budget och de krav som ska gälla för den nya lekplatsen, plus de lekupplevelser och fördelar som du vill att det nya området ska erbjuda osv.
 • Rådgivaren bokar ett introduktionsmöte och ett platsbesök för bedömning.
 • Vårt formgivarteam skapar ett 3D-förslag och/eller en CAD-ritning. Vi tar även fram en heltäckande offert med kostnadsnedbrytning och produktdetaljer.
 • Vi kan övervaka montering och installation av redskapen vid behov.
 • Vi tar fram alla underhållsanvisningar som behövs för att produkterna ska få så lång brukningstid som möjligt. Vi kan även rekommendera eller anlita tredjepartsleverantörer om så behövs.
 • Vår eftermarknadsavdelning gör uppföljning och hanterar alla reservdelsbeställningar.

Kontakta oss

Om du har frågor eller vill veta mer om våra produkter är du välkommen att kontakta oss via telefon, fax, e-post eller vår webbplats. Om du inte vet vilken person på HAGS som du ska tala med, eller om du vill komma i kontakt med någon specifik person hos HAGS är du välkommen att ringa vår växel som kopplar dig till rätt person.

Sverige

HAGS Sweden
Box 133
Aneby
578 23Aneby
Sweden

Följ HAGS

View Distributors View Subsidiaries