Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

HAGS historia

HAGS grundades i Sverige 1948 med en vision om att göra världen till en bättre plats genom att tillföra lekprodukter för utomhusmiljöer – en vision som vi lever upp till än idag genom att skapa mötesplatser där man kan leka, träna umgås och må bra. Våra produkter för lek och avkoppling utformas för människor i alla åldrar och av alla nationaliteter. Idag är vi en global leverantör av utomhusprodukter och hjärtat i verksamheten finns kvar där allt en gång började - i natursköna Aneby.

HAGS Aneby AB historia

1948

HAGS grundades av Sven Hultgren, Nils Andersson och Rune Gustavsson, och namnet kommer från deras efternamnsinitialer.

1950

Under 1950-talet fokuserade HAGS på design, funktion och tillverkning. Vi började också utveckla våra möbelprodukter för parker och stadsmiljöer.

 

HAGS Aneby AB historia

HAGS Aneby AB historia

1960

Under 1960-talet började HAGS använda hållbara material och stål. Samarbeten inleddes med välkända industriformgivare.

1970

Sedan 1970-talet har HAGS samarbetat med landskapsarkitekter, produktformgivare och experter på pedagogik, och vi tog även in naturliga material och färger i våra produkter. Under samma decennium utvecklade vi också våra första produkter för vattenlek.

Specialdesignad lekställning | HAGS

 

1980

Vårt unika modulleksystem, UniPlay, utvecklades under 1980-talet. UniPlay ger möjlighet till många kombinationer och är fortfarande vår mest populära produktserie.

 

Lekprodukter för utelek | HAGS

 

1990

UniPlay gjordes om för yngre barn under 1990-talet och nylanserades som UniMini.

Lekställning | HAGS

 

2000

HAGS forsknings- och utvecklingsavdelning utökade produktsortimentet betydligt vid sekelskiftet. Vi lanserade Agito, ett innovativt leksystem för multilek, och vi började ta fram utomhusprodukter för träning och fitness.

Klätterlek | HAGS

2010

HAGS förvärvade SMP Ltd på 2010-talet. SMP är ett brittiskt företag känt för sina hållbara stålkonstruktioner. SMP lanserade produktserierna NRG, Nexus och Arena plus flera traditionella och dynamiska produkter för lekplatser.

2017

År 2017 började ett team av erfarna yrkespersoner från Polens tillverkningsindustri arbeta i en ny toppmodern tillverkningsanläggning i Sosnowiec, Polen. Vi kombinerade 11 olika anläggningar som tidigare låg i Aneby i Sverige till en fabrik på 27 000 m2, specialutformad för tillverkning, montering och distribution av fritidsutrustning för utomhusbruk. Eftersom all tillverkning av HAGS-produkter nu sker under ett och samma tak har våra tillverkningstider kunnat förkortas. Platsen är idealisk för att hantera efterfrågan från internationella kunder. Investeringarna i den nya fabriken, från nya processlackeringslinjer till infrastruktur, kommer att hålla HAGS produkter konkurrenskraftiga på en marknad som hela tiden förändras.

Fabriken i Polen | HAGS

Dynamisk gunglek | HAGS

Idag...

Idag är HAGS marknadsledande på innovativ design och leksystem. Vårt sortiment är större än någonsin, våra kunder har mängder av produkter att välja emellan och vår berättelse fortsätter...