Du har inga produkter i din samling

Search Advanced Close

Askkoppar

Askkoppar för utomhusbruk i offentlig miljö

Askfaten och askkopparna från HAGS är framtagna för att hålla offentliga miljöer rena och säkra. De är hållbara mot väder och vind samt lätta att tömma. De kan antingen monteras på stolpar, vid en papperskorg eller vara fristående. Att placera ut askkopparna på ett smart sätt i stadsmiljön är ett effektivt sätt att minska nedskräpningen. Designen passar in bra i offentliga miljöer och är lika användbara i bostadsområden och stadskärnor som i parker och rastplatser.

 

Snygga askkoppar med lock

På platser där askkoppen inte står skyddad under tak rekommenderas någon av våra modeller som har ett skyddande lock. Locket håller nederbörden borta och gör det även svårare för att andra föremål hamnar i behållaren. I sortimentet finns både fristående modeller och askkoppar som fäst på väggen. Askkopparna kan förankras i marken på olika sätt genom exempelvis platsgjutning och nedgrävning. Oavsett vilken förankring som används står askopparna stadigt och säkert på plats.

 

Minska nedskräpningen med askkoppar utomhus

Vid platser där det rör sig mycket människor behöver man en god organisation av askkoppar och papperskorgar. De behöver vara lättillgängliga för att kunna fylla sin funktion och bidra till minskad nedskräpning. En fördel med våra askkoppar är den klassiska och tidlösa designen. Deras konstruktion gör dem mycket hållbara under en lång tid framöver och de kommer att passa in i offentliga miljöer år efter år. Det är en anledning till att modellerna är så populära att använda sig av.

 

Klassisk och modern design – på fot eller vägghängd

Hos HAGS finns det flera olika modeller att välja mellan. De fristående askkopparna kan även fås på fot, utöver att de kan platsgjutas för en trygg och säker förankring. Ett tips är att inte placera askkopparna i direkt anslutning till exempelvis en entré , utan hellre lite vid sidan om. Detta för att undvika att rökare samlas i allt för centrala miljöer där andra människor rör sig. Det kan vara känsligt för dem som är allergiska eller av annan anledning inte tål eller inte vill bli utsatta för passiv rökning. Då är ett bättre alternativ att skapa en rökruta eller särskild zon för rökning.

X

Behöver du hjälp?

Vi svarar gärna på dina frågor, tankar och funderingar. 

Våra experter finns här för att hjälpa dig med frågor kring lekparksutrustning, utegym och parkmöbler. 

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.